Solidaritat!

La campanya de repressió encetada per la Conselleria d’Interior s’ha sumat 5 noves detencions al llarg del dia d’avui. Ja són un centenar les persones que han estat detingudes i 52 el nombre total d’imputacions arran de la vaga del 29-M.

Dos dels detinguts d’avui són militants de l’Esquerra Independentista. El jutge ha decretat presó preventiva per un d’ells (així com també per un altre dels detinguts), sota l’acusació de “pertinença a grup criminal”.

Les diferents organitzacions de l’EI han respost en bloc, immediatament i enèrgica, davant d’aquesta dramàtica escalada repressiva, publicant un comunicat conjunt.

L’oligarquia i els nuclis gestors del sistema capitalista, al llarg de la seva trajectòria històrica com a classes dominants, han desenvolupat un ventall de mecanismes tècnics-econòmics que saben perfectament com aplicar per minimitzar l’impacte que aquesta nova crisis estructural del sistema pogués tenir sobre la seva classe. Totes aquestes mesures, com bé sabem i patim, tenen com a base la precarització de les capes populars i l’augment de les condicions d’explotació de la classe treballadora.

Pel que l’oligarquia no té resposta, el que veritablement tem, és un augment de la consciència i la capacitat organitzativa de la classe treballadora que sigui capaç d’orientar la situació cap a un escenari de mobilització generalitzada i de predomini dels posicionaments revolucionaris dins les lluites populars.

Davant d’aquesta amenaça, els guardians del sistema recorren a la criminalització i a la repressió selectiva, amb l’objectiu d’aïllar les expressions de contestació i generalitzar la por com a mètode per dissuadir els sectors més combatius de la classe treballadora. Lluny d’això, l’únic que aconseguiran serà enfortir els llaços de fraternitat i la solidaritat entre la gent que lluita.

El Grup Promotor de la Universitat Comunista dels Països Catalans vol expressar el seu suport i afecte als detinguts i als seus familiars i amics, tot manifestant el més profund rebuig cap a aquestes accions repressives. Exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts així com també l’absolució de tots els vaguistes encausats.

Nosaltres també hi érem el 29!

HEM PERDUT LA POR!

Grup Promotor de la UCPC

Més informació:

http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1221:preso-provisional-per-al-company-maulet-de-tortosa-i-en-ruben&catid=16&Itemid=29

http://www.llibertat.cat/2012/05/preso-preventiva-per-a-2-dels-detinguts-pels-fets-del-29-m-18068