Can Vies no es toca!

La UCPC volem afegir-nos als comunicats de rebuig i denuncia pels fets ocorreguts el passat dilluns 26 de maig, quan els Mossos d’Esquadra sota les ordres de l’ajuntament de Barcelona varen decidir desallotjar el Centre Social Autogestionat Can Vies, enderrocant un edifici històric, ocupat des de l’any 1997, símbol i expressió de lluita i resistència veïnal.

La resistència de Can Vies ja des de dins de l’edifici com des de fora ha estat ferma i contundent des de les primeres hores de matí i s’ha estès a altres punts del territori, on gent d’altres barris i indrets s’ha solidaritzat amb les protestes.

La resistència de Can Vies és un reflex del malestar social i una manifestació de la lluita de classes davant de l’agressió de l’estat i del seu cos repressor.

La UCPC ens volem solidaritzar amb el projecte i els companys i companyes de Can Vies.

Rebutgem profundament l’enderrocament de Can Vies, punt de trobada de moltes lluites veïnals i activitats al marge del sistema capitalista.


Volem denunciar rotundament l’estat policial que els Mossos d’Esquadra varen crear tant en el barri de Sants com en d’altres indrets de la ciutat (carregant indiscriminadament contra els manifestants i el veïnat), els registres i identificacions realitzades per les BIS (Brigades d’investigació social), el desplegament brutal de la BRIMO i dels helicòpters de vigilància.

Ens solidaritzem per tant amb les conseqüències de les accions del cos repressiu de l’estat, amb les persones detingudes, amb les persones ferides ferides, amb els atacs a diferents mitjans de comunicació com “La Burxa”, “La Directa” i la cooperativa autogestionada “La Ciutat Invisible”.


Exigim responsabilitats i demanem la llibertat sense càrrecs pels detinguts i detingudes.

Ànims i la lluita continua.

La solidaritat, la nostra millor arma!

Us animem a totes a sumar-vos a les properes convocatòries arreu del territori!