La Coordinadora Maputxe Arauco-Malleco declara la guerra a l’Estat Xilè

mapuchesComuniquem a l’opinió pública nacional i internacional el següent:

Atès que no ha existit cap senyal del govern de posar fi a les forces repressives en les nostres comunitats, hem pres una decisió com a Coordinadora Maputxe Arauco-Malleco.

Manifestem públicament la nostra renúncia a la nacionalitat xilena, i declarem territori de la nació autònoma maputxe des del riu Bío bío al Sud, a partir del reconeixement explícit que l’Estat fa sobre la seva existència en el Tractat de Tapihue de (1825) Art. 19 .

Per la qual cosa donem per acabat tot diàleg amb la República de Xile i li declarem la guerra, des d’avui 20 d’octubre de 2009 des d’ara. I cridem a totes aquelles comunitats a seguir la mateixa senda per a poder assolir l’expulsió completa a tots aquells objectius que operen en la nostra nació maputxe.

Pel mateix hem donat llibertat d’acció als òrgans de resistència maputxe per a actuar en contra dels interessos capitalistes en el territori maputxe. Per això, vam assumir en plenitud la recent acció desenvolupada pels nostres Weichafes Pehuenches, Nagche, Lafkenche, pichunches i huilliches de les Comunitats Maputxe en conflicte de la CAM comuniquem al nostre poble i a l’opinió publica el següent:

Dimarts 20 d’octubre del 2009, els nostres Weichafes van realitzar accions en contra de dos camions de l’empresa forestal EL Bosque, que es trobava circulant en la ruta que uneix Collipulli amb la ciutat d’Angol, específicament en l’alt de Cancura, a la Regió de La Araucanía. Que aquestes prestaven serveis a Forestals, resultant dos d’aquestes màquines destruïdes.

Aquestes accions tenen com únic objectiu repudiar tots els últims fets de violència en contra de la nostra nació maputxe, i alhora protegir el procés de recuperació de terres de les nostres comunitats en conflicte. Aquesta és també una forma que els nostres Òrgans de Resistència del Territori Maputxe- Pehuenches, Nagche, Lafkenche, pichunches i Huilliche expressin el seu repudi a les condemnes sofertes pels nostres germans reclosos en les diferents presons de l’estat xilè i la forma de comunicar que de seguir existint presó política i condemnes, aquestes accions se seguiran realitzant per part dels nostres weichafe, amb suport de totes les comunitats Maputxe de la nació maputxe .

Finalment, reafirmem la nostra convicció de seguir en el camí dels nostres avantpassats que amb fortalesa es van ofrendar a la causa de la justícia i dignitat del nostre bell i heroic Poble-Nació Maputxe.

La Coordinadora està més enfortida que mai en la seva lluita pel territori i Autonomia. Mentre existeixi pobresa i misèria arran de la falta de terres amb polítiques d’estat que legitimen la despulla territorial, la CAM seguirà existint.

Amb la força de de nostres Futa Keche Kuifi i Weftun (renéixer dels nous guerrers), que germinen i multipliquen per tot el WALLMAPU per una causa que es converteix dia a dia en una causa més sagrada.

MARICHIWEU!

Òrgans de Resistència Territorial

ORT-CAM.

Territori i Autonomia a la Nació Maputxe !

WEUWAIÑ PU PEÑI, PU LAMNIEN!

FORA LES FORESTALS I ELS LATIFUNDISTES DEL WALLMAPU

TERRITORI I AUTONOMIA PER LA NACIO MAPUTXE

AMB LEMUN I CATRILEO

WEUAIÑ!!