Sentencien a Antonio Guerrero a 21 anys i 10 mesos de presó

cartel-libertad-5-cubanosUn tribunal de Miami, Estats Units (EUA), va sentenciar el dimarts 13 d’octubre a 22 anys de presó a Antonio Guerrero, un dels cinc antiterroristes cubans que es troba pres als Estats Units d’Amèrica des de 1998 .

Una jutgessa federal a Miami va dictar la mesura pel seu intent de “reunir i transmetre informació militar classificada”.

Guerrero havia estat condemnat a cadena perpètua i a altres dues penes de cinc anys de privació de llibertat, i la seva audiència d’aquest dimarts precedeix a la de Fernando González i Ramón Labañino, ajornades després de l’ordre emesa per la jutgessa encarregada, Joan Lenard, com a resposta a una sol·licitud de la defensa.

L’onzè Circuit d’Apel·lacions d’Atlanta, va dictar una fallada que anul·lava aquestes condemnes per qualificar-les d’incorrectes, raó per la qual, Guerrero, Labañino i González esperaven una resentència després de l’intens procés judicial.

Els tres cubans al costat de Gerardo Hernández i René González, van rebre condemnes que van des dels 15 anys fins a la doble cadena perpètua per haver notificat al país antillà sobre les accions violentes que van ser executades per grups terroristes instal·lats a Florida.

Aquest grup d’antiterroristes cubans que són coneguts al món com Los Cinco, han assolit el suport de nombrosos grups que s’han manifestat al seu favor, a més de personalitats guardonades amb Premi Nobel, líders polítics i distingits juristes del món.

L’illa caribenya va recordar a Nacions Unides (ONU) la denúncia sobre la condemna imposada als cinc combatents que estan presos des de fa 11 anys.

Claudia Pérez, titular del cos diplomàtic de Cuba, va expressar la denúncia davant la Tercera Comissió de l’Assemblea General de l’Organització de Nacions Unides (ONU) que discuteix el tema “Avenç de la dona, Aplicació dels resultats de la quarta Conferència Mundial sobre la Dona”.

Pérez va parlar sobre el patiment de les mares, esposes i fills de Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, Fernando González i René González, qui romanen empresonats en sòl nord-americà.

Va qualificar d’inhumanes les accions de les autoritats nord-americanes per haver negat la visa per desena ocasió a Adriana Pérez, esposa de Gerardo Hernández, per a poder visitar al seu cònjuge.

Font: teleSUR