2 independentistes detinguts a Banyoles

Aquesta matinada han estat detinguts a Banyoles 2 joves independentistes, membres del Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, acusats de boicotejar alguns col·legis electorals de la ciutat.

Declararan davant del jutge demà al matí i fins llavors restaran retinguts a la comissaria dels Mossos d’Escuadra de Vista Alegre de Girona.

Aquesta tarda una cinquantena de persones s’han concentrat davant l’esmentada comissaria per demanar l’alliberament dels detinguts. La policia ha reaccionat desplegant un desproporcionat contingent d’antiavalots.

Comunicat del Casal:

Aquesta matinada, dos companys independentistes, militants del Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, han estat detinguts per presumpte boicot als col.legis electorals de Banyoles. Per això, el Casal Popular i Independentista manifesta:

– L’estat espanyol imposa el seu règim electoral i les seves institucions als Països Catalans, atemptant així contra la llibertat del nostre poble.
– En conseqüència, el procés electoral escenificat al nostre país aquests dies li manca tota legitimitat democràtica, i esdevé un simple mecanisme per perpetuar l’opressió del poble català i la submissió de les classes populars a la dictadura dels mercats.
– També volem expressar el rebuig frontal a l’actuació policial contra els nostres companys, que demostra de nou que les forces de seguretat a Catalunya, estan al servei de l’estat opressor i de les classes dominants.
– Així doncs, davant d’aquests fets, exigim la llibertat immediata dels nostres companys i la retirada de tots els càrrecs que se’ls pugui imputar.
I per últim, anunciem la convocatòria d’una concentració demà a les 20h davant de l’ajuntament de Banyoles per exigir la posada en llibertat sense càrrecs dels dos companys.
LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!
VISCA LA TERRA! INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany.
Banyoles, 20 de novembre de 2011