Inici » La Universitat

La Universitat

LA FORMACIÓ POLÍTICA, UNA EINA REVOLUCIONÀRIA

dfgLa Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC) pretén ser una eina al servei de l’Esquerra Independentista, organitzacions afins i del conjunt de la societat catalana per a la formació política de nous militants comunistes. L’UCPC es concep com un projecte de llarg abast en formació teòrica marxista en clau de Països Catalans. L’objectiu de contribuir a donar a les dones i homes que lluitem pel Socialisme i la Independència dels Països Catalans elements per a l’anàlisi i la transformació revolucionaria de la realitat.

La Universitat impulsa una carrera de quatre anys, amb continguts progressius en quant a complexitat i profunditat teòrica. El primer curs és un curs introductori i homogeneïtzació dels coneixements dels estudiants. En aquest i posteriors cursos apart de la formació pròpiament teòrica s’estudiaran, debatran i exposaran l’evolució  de la lluita de classes als PPCC realitzada per les seves pròpies protagonistes: la lluita de classes actual, la lluita antipatriarcal i feminista, la defensa dels drets nacionals i de la llengua, així com les diferents lluites en defensa del territori i en oposició a la destrucció d’aquest per part de l’imperialisme.

La Universitat té el privilegi, alhora, de comptar amb un equip de patrons nacionals i internacionals, persones de rellevància en l’àmbit acadèmic i militant, que supervisen els continguts de les classes.