Propera sessió 9/02 “El valor, el valor d’ús i el valor de canvi”

El proper dijous 9 de Febrer ens tornarem a trobar per a la sessió que porta per títol “El valor, el valor d’ús i el valor de canvi” i que anirà a càrrec de Toni Puig.

El propòsit d’aquesta sessió és començar l’anàlisi del capitalisme fent una pinzellada als elements introductoris de la teoria del valor. Marx, va corregir la a teoria del valor-treball que havia formulat l’economia clàssica, per convertir-la en una teoria que permet explicar d’on ve el guany i com s’explota als treballadors i treballadores. Això és molt important, perquè el capitalisme és un sistema d’explotació, com ho foren el feudalisme o l’esclavitud, però que té l’habilitat d’amagar-ho a través de la compra de força de treball i amb el fetitxisme de la mercaderia. Sense entendre la teoria de valor no es poden entendre correctament els diners, els preus i, en última instància, les crisis del capitalisme, o per què el capitalisme és un sistema històricament acotat.

Per parlar de tot això, ens trobarem com cada dijous, de 18:00 a 21:30, a la Universitat Pompeu Fabra, campus ciutadella, edifici 13 (Ramon Turró), aula 13.002, a Barcelona.