Dissabte 7 de maig, acte de cloenda del curs 2015-2016 dedicat a José Carlos Mariátegui

Dissabte 7 de maig acte de cloenda del curs 2015-2016 dedicat a José Carlos Mariátegui (1894 – 1930)

Mariátegui va sofrir un accident de petit fet que provocar l’abandonament dels seus estudis escolars. Durant la seva convalescència va iniciar la seva formació autodidacta. Per contribuir a la sustentació de la família va entrar a treballar en el diari «La Premsa» com a ajudant en els tallers de linotípia.
Durant 1918, sota la influència de la revolució russa, Mariátegui s’adhereix al socialisme i llançà la revista «La nostra Època». Al costat d’altres intel·lectuals i obrers/es, fundar el «Comitè de Propaganda i Organització Socialista». El 1919, Mariátegui marxa cap a Europa on consolidà la seva formació política i ideològica, adherint-se al marxisme i a la «Tercera Internacional».
Al 1923 torna al Perú i s’incorpora a les «Universitats Populars Gonzales Prada». L’any 1926 crea la revista «Amauta», el mateix any en que es funda el «Partit Socialista» i Mariátegui és escollit Secretari General. A finals de 1928 publicà «Set Assajos d’Interpretació de la Realitat Peruana», un dels llibres més lúcids escrits sobre els problemes del Perú. L’alternativa plantejada per Mariátegui es basa en una interpretació marxista de la realitat peruana, encara que heterodoxa dins del dogma comunista de l’època.

L’acte tindrà lloc a les 11 del matí al Casal Independentista Jaume Compte de Sants (C/ Muntadas, 24 baixos – Barcelona). Després hi haurà pica – pica per tothom!