Dissabte 16/02 “El diner i el sistema financer”‏

Bon any a tots i totes,

Desprès del solstici d’hivern i amb les piles, esperem que ben carregades, reprenem el curs de “Per entendre el capitalisme” impartit per les companyes de Taifa.
Com sempre ens tornarem a trobar aquest dissabte 16 de Gener amb la sessió que porta per títol “El diner i el sistema financer” que anirà a càrrec del company Francisco Navarro.

Durant la sessió exposarem el procés a través del qual en l’actual societat capitalista el diner es crea a través del mecanisme de crèdit de les entitats financeres. L’ampli desenvolupament del sistema de crèdit i les finances ha provocat una desproporció entre el sector financer i el sistema productiu generador de valor. Analitzarem els canvis en la forma del diner i la tendència a la financiarització de l’economia en les darreres dècades. El diner representa molt més que un mitjà d’intercanvi, reserva i pagament. Cosificant una serie de relacions de classe i contenint un alt component ideològic.
Com sempre us esperem a totes a la Universitat Pompeu Fabra, campus ciutadella, edifici Jaume I, aula 20.047 a Barcelona.

Com ja us hem comentat altres vegades us recordem que l’assistència regular és important no tan sols per poder anar seguint bé el fil del curs sinó també per la feina que hi ha darrera dels que es preparen la sessió.

Com sempre qualsevol dubte, suggeriment o qualsevol cosa que necessiteu, ens podeu escriure en aquest correu!

Ens veiem aquest dissabte!
I us desitgem un any ple de lluita i d’esperances de canvi!