“Acte de Cloenda sobre la figura d’Isabel Vilà” a càrrec d’Agustí Barrera, Marc Santasusana i Paca Ayaso

El proper Dissabte 31 de Gener finalitzem el curs de lluita de classes amb l'”Acte de Cloenda sobre la figura d’Isabel Vilà”.

Enguany li hem volgut dedicar el curs de “Lluita de classes” a la sindicalista catalana Isabel Vilà.
Isabel (1843-1896) se la recorda per la seva lluita sindicalista, per la seva militància en l’Associació Internacional de Treballadors (AIT) i per la seva tasca com a mestre racionalista.
Vinculada al republicanisme federal participar en la revolta armada en defensa d’aquesta l’any 1869.
Se la coneixia com a “Isabel cinc hores” per la seva lluita envers assolir que s’apliques la normativa laboral que no permetia que els menors de 13 i 14 anys treballessin més de cinc hores.

Aquest dissabte recordarem la seva vida i trajectòria a mans de l’historiador i militant Agustí Barrera. Ens endinsarem en conèixer el context històric en que estava immersa (Revolució burgesa/ transformació socio-econòmica del territori/ aparició i desenvolupament del moviment obrer/ Aparició de la Internacional) a mans de l’historiador i militant Marc Santasusana.
I finalitzarem tractant el paper de la dona en la lluita sindical a mans de Paca Ayaso històrica sindicalista i debatent sobre el sindicalisme en l’actualitat.

Feu difusió de l’Acte i convideu a totes aquelles persones que creieu que en tenen interès!

Ens veiem dissabte a les 10:00 a la Universitat Pompeu Fabra; campus ciutadella; edifici Jaume I, aula 20.019 a Barcelona.

Fins dissabte!