El MAPA s’adhereix a la querella argentina contra els crims del franquisme

El MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació), associació d’Arenys de Munt, s’adhereix a la querella argentina contra els crims del franquisme oberta per una jutgessa argentina

Dimarts passat, a la presentació de les adhesions, el President del MAPA va declarar que l’adhesió a la querella es fa pels 4 arenyencs que van ser assassinats al Camp de la Bota, Josep Colomer i Torrent CNT ( 11/03/1940), Vicenç Hernàndez i Bayo CNT ( 20/07/1940) i els dos regidors de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Joan Lleonart i Farran PSUC (12/06/1940) i Roc Martí Huguet CNT (12/11/1940), als quals s’ha d’afegir el regidor de transports Joan Grassot i Grivé, exterminat al Camp de Mauthausen (31/03/1941). El MAPA també s’afegeix a la petició que es citi a declarar al rei espanyol com hereu d’aquell estat, atès que va jurar els principis del Movimiento i representa la seva continuïtat política.

Des del MAPA s’anima a l’Ajuntament d’Arenys de Munt i al seu Alcalde com a màxim responsable a que s’adhereixin en aquesta querella contra els crims del franquisme en la defensa dels arenyencs assassinats durant el franquisme, entre els quals hi ha dos regidors afusellats al Camp de la Bota i un regidor exterminat al Camp de concentració nazi de Mauthausen. Cal recordar que l’Ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar en el Ple del 19 de maig del 2013, una declaració institucional per donar recolzament a la querella argentina contra els crims del franquisme. Per aquesta raó l’Ajuntament d’Arenys de Munt es podria adherir a la querella que està en curs.

Font: Llibertat.cat